Ingroeinagel

Praktische informatie

De behandeling duurt 30 min

Afspraak maken

Wat is een ingroeinagel?

Een ingroeiende teennagel (vaak aan de grote teennagel) is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De nagel groeit tegen de nagelwal waardoor er druk ontstaat, dit kan zeer pijnlijk zijn. Om een ingegroeide teennagel te voorkomen is het belangrijk om op tijd naar de pedicure te gaan.

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van een ingroeiende teennagel zijn druk door slecht passende schoenen, het verkeerd/te kort af knippen van teennagels en een weke nagel omging door veel baden of transpiratie.

 

Behandeling:

De teennagel wordt gefreesd aan de kant waar de teennagel een ingroeiende nagel heeft. Het frezen van de nagel geeft vaak al een verlichting omdat de druk weg is. In de nagelwal wordt copoline gelegd om te voorkomen dat de nagel weer ingroeit en om de nagelwallen drukvrij te leggen. Laat dit zitten zolang de nagel nog niet over het nagelbed heen is gegroeid.

In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om een nagelbeugel te plaatsen. Wanneer je een afspraak maakt kan ik na het beoordelen van de ingroeinagel advies geven.